A fi sau a avea?

A fi sau a avea?
A fi sau a avea?

Nimeni nu poate exista fara a avea, dar a avea nu este suficient pentru a exista.
Acela care dobandeste totul, va dori, intr-un final sa si existe. "As fi vrut sa fiu artist"; cel care exista va dori sa dobandeasca acea siguranta materiala care i-a lipsit: "Daca as fi avut bani"". Dar putem exista daca nu posedam?Putem poseda daca nu existam in proprii ochi? Aceia care cred ca exista prevalandu-se de ceea ce poseda sunt niste falsi selfs; aceia care cred ca poseda, pe motiv ca au constiinta de a exista, confunda dragostea de sine cu apa rece. Ceea ce dovedeste foarte bine ca, la fel ca intotdeauna, nici una dintre cele doua tabere nu detine adevarul. Existenta si siguranta nu pot fi disociate in eterna cautare a fericirii pe acest pamant.

Iubirea vindeca

Iubirea vindeca
Iubirea vindeca

Iubirea faciliteaza vindecarea, transforma viata. Observam asta in povestea adevarata a unui vanator de rate care s-a schimbat brusc in clipa cand a fost martorul unui act de iubire. Se afla la vanatoare, ceea ce facea deseori pentru a se recrea, cand a observat o rata zburand, a tras, a vazut-o cum se prabuseste la pamant grav ranita. Spre surprinderea lui a vazut cum partenera femela a acelui ratoi s-a coborat imediat, asezandu-se peste trupul pasarii ranite, desfacandu-si aripile pentru a o proteja. Vazand iubirea ei, inima vanatorului a suferit o schimbare. El n-a mai vanat niciodata.
Odata ce deveniti iubitori, se intampla ca nu mai puteti intreprinde anumite lucruri, iar pe altele, care altfel ar fi imposibil de realizat, le puteti face in campul de energie a iubirii. In plus, oamenii fac lucruri pentru voi pe care nu le-ar face pentru altii. Iubirea face posibil miraculosul fara a-l denumi miraculos. Iubirea are un efect de transfigurare.
Uneori, cel mai bine este sa nu spuneti oamenilor ca ii iubiti deoarece s-ar speria si ar crede ca aveti interese cu ei sau ca vreti ceva de la ei.
Iubirea este un mod de a fi care transforma totul in jurul vostru prin radiatia acelei energii. Se intampla de la sine. Nu trebuie sa facem nimic si nu este nevoie sa denumim asta in vreun fel. Iubirea este energia care transfigureaza orice situatie in tacere.
Cu cat iubim mai mult, cu atat devenim capabli sa iubim si mai mult. Iubirea este fara limite. Iubirea naste iubire. De aceea psihiatrii recomanda sa avem un animal de companie.Un caine, de exemplu, aduce iubire si sporeste iubirea in inima stapanului sau. Iubirea prelungeste viata. De fapt, cercetarile arata ca cei care au un caine isi maresc propria viata cu zece ani. Ganditi-va la dietele ciudate pe care oamenii le tin pentru a-si adauga inca putin timp vietii lor, cand, in loc, ar putea sa-si ia un caine si asta le-ar adauga ani in viata. Iubirea are un efect anabolizant foarte puternic. Iubirea sporeste endorfinele.
Energia iubirii are capacitarea de a vindeca corpul nostru atunci cand sunt implinite conditiile. La nivel fizic, datorita unei stari mentale pozitive persistente, bolile fizice se rezolva uneori de la sine.
Sursa: Calea renuntarii- David Hawkins

Viata nu se intampla pur si simplu, ci iti raspunde

Viata nu se intampla pur si simplu, ci iti raspunde.
Viata nu se intampla pur si simplu, ci iti raspunde!

Tu esti o fiinta care simte.
Inca din primul moment al nasterii tale,tu ai smtit intotdeauna ceva, la fel ca orice alt om. Chiar daca procesul gandurilor constiente inceteaza in timpul somnului, tu nu te poti opri vreodata din a simti. Fiecare parte a corpului a fost special creat ca sa poata simti(vazul,auzul, gustul, mirosul si atingerea).
Felul in care te simti in fiecare moment al zilei este mai important decat orice altceva, intrucat el este cel care iti creaza viata viitoare.
Sentimentele tale sunt combustibilul.
Gandurile si cuvintele tale nu ar avea nici o putere asupra vietii tale daca nu ar fi dublate de sentimente si senzatii. Metaforic vorbind, as putea spune ca, gandurile si cuvintele tale sunt precum o racheta, in timp ce sentimentele si senzatiile tale sunt combustibilul care o alimenteaza pe aceasta. Fara combustibil, racheta ramane un vehicul stationar, caci singura putere care poate sa o ridice este combustibilul ei. La fel se petrec lucrurile si cu gandurile si cuvintele tale. Acestea din urma sunt singurele care le pot dinamiza, dandu-le viata.
Intreaga ta viata depinde de ceea ce simti. Toate deciziile tale depind de sentimentele pe care le nutresti. Singura putere care iti motiveaza intreaga viata este cea a sentimentelor tale! Daca iti doresti ceva, iti doresti pentru ca iubesti lucrul respectiv si pentru ca te face sa te simti bine. Atunci cand nu-ti doresti ceva, nu-ti doresti pentru ca lucrul respectiv te face sa te simti rau.
Toate lucrurile pe care ti le doresti sunt motivate de sentimentele pozitive pe care ti le trezesc! Cum te poti bucura in acest caz de ele? Simplu : simtindu-te bine, sau cultivandu-ti sentimentele pozitive. Banii deabia asteapta sa vina la tine. La fel si sanatatea si fericirea. Toate lucrurile pe care ti le doresti te doresc la randul lor! Ele de-abia asteapta sa vina la tine, dar nu pot face acest lucru decat daca le atragi prin sentimentele tale pozitive. Nimeni nu te obliga sa te zbati si sa te lupti pentru a obtine lucrurile pe care ti le doresti in viata. Tot ce trebuie sa faci este sa iti schimbi starea de spirit, iar acestea vor aparea de la sine!
Rhonda Byrne.

Sa nu pierdem niciodata din vedere prioritatile

Sa nu pierdem niciodata din vedere prioritatile
Sa nu pierdem niciodata din vedere prioritatile

Exista un studiu care arata ca ceea ce le stresa cel mai
mult pe mame in viata de zi cu zi erau propriii copii. Pentru ca erau stresate si absorbite de urgente zilnice: sa ajunga la timp la scoala, la serviciu, sa pregateasca masa, sa faca ordine in casa etc. Este vesnica reflectie asupra diferentei fundamentale dintre urgent si important. Ce este de cele mai multe ori urgent: cumparaturile, menajul, repararea masinii ramase in pana, repetarea lectiilor cu copii, sa gateasca, sa munceasca....
Ce anume este important: sa rada impreuna cu cei apropiati, sa-si vada prietenii,parintii, sa priveasca norii trecand pe cer... In general, urgentul este zgomotos si ne mobilizeaza; este dificil sa-i opunem rezistenta. In vreme ce lucrurile importante sunt tacute si se lasa uitate, fara zgomot, incetisor. Dar faptul de a le neglija ne va da treptat un profund sentiment de frustrare sau vid existential, al carui motiv nu il sesizam destul de bine. Pana cand, in sfarsit, intelegem: oare de cat timp n-am mai privit stelele? De cat timp nu m-am mai plimbat cu copii mei in parc? De cat timp n-am mai petrecut o duminica cu parintii mei? De multa vreme? Oare nu cumva aceasta este boala de care sufar?
Promovare

 • Colegiul Psihologilor din Romania
www.copsi.ro
Bun simt si echilibru in profesia de psiholog.


Convertor valutar

Cabinet de psihoterapie si hipnoza clinica Psiholog Psihoterapeut Teodora Meghesan, consiliere, terapie, tratamente, tehnici, fobie, depresie, anxietate, psihoterapie psihologica Oradea Alimente pentru trup si minte, Atitudinea este totul, Autosugestia, Cabinet de consiliere psihologica Oradea, Cabinet de psihoterapie Oradea, Cabinet Hipnoza Oradea, Cabinet Psihorelax Oradea, Caractere si comportamente, Cauzele subtile ale imbolnavirilor, Ce este psihoterapia, Cere ajutor, Cine poate beneficia de psihoterapie, Complexul de inferioritate, Complexul de superioritate, Consiliere pentru adolescenti, Consiliere pentru adulti, Consiliere pentru angajati, Consiliere pentru pensionari, Consiliere si orientare in cariera, Consilierea de cuplu, Consilierea durerii doliului, Consilierea persoanelor varstnice, Cum decurge prima sedinta de psihoterapie, Cum te poate ajuta psihologul, Dependentele copiilor si tinerilor, Depresia, Despre frica, panica si ingrijorari, Dezvoltare personala, Frica de moarte, Gestionarea emotiilor, Hipnoterapia, Hipnoterapia si anxietatea, Hipnoterapia si depresia, Hipnoza, Hipnoza Ericksoniana, Hipnoza in terapia ostilitatii si a maniei, Hipnoza in tulburările conduitei alimentare, Hipnoza in tulburările psihosomatice, Hipnoza medicala, Hipnoza medicala, Inductia hipnotica, Managementul anxietatii, Managementul depresiei, Managementul furiei, Metafore terapeutice, Nevoia de mangaieri, Nevroza, Oferta si pret, Practici pentru a deveni fericiti, Preia controlul asupra vietii tale, Psihanaliza si spiritualitate, Psihocardiologie, Psihosomatica, Psihoterapia adolescentului, Psihoterapia familiei, Psihoterapia familiei,Psihoterapia femeilor insarcinate, Psihoterapia traumei, Psihoterapie de cuplu, Psihoterapie de cuplu, Psihoterapie individuala, Psihoterapie individuală, Psihoterapie la domiciliu, Psihoterapie online, avantaje si dezavantaje, Psihoterapie Ortodoxa, Respectul de sine, Sanatate si frumusete, Sanatatea creierului, Schimbarea gandirii, Serviciile cabinetului de psihoterapie, Starile sufletesti, Tehnici de relaxare, Terapia dependentei, Terapia subconstientului, Terapia suferintei, Terapie prin credinta, Tulburari afective, Tulburari hipocondriace, Tulburarile alimentare, Tulburarile anxioase, Tulburarile de personalitate, Tulburarile de somn, Virtutile terapeutice ale culorilor , dezvoltare, personala, adulti, consilierea, persoanelor, oncologice, consilier, autocunoastere, consiliere, vocationala, consiliere, informare, parinti, persoanelor cu cancer, psihoterapia, criza varstei de mijloc, cauzele subtile ale bolilor,durere sufleteasca ................................................................................................................................................................................................................................................................. Realizare pagini web, imagine, publicitate si promovare online www.groupromo.ro