Hipnoza- calea de acces spre potentialul nostru latent

Hipnoza- calea de acces spre potentialul nostru latent
Hipnoza- calea de acces spre potentialul nostru latent

Intreaga lume stiintifica este astazi de acord ca noi nu utilizam constient decat cel mult 10% din capacitatea de functionare a creierului. Posibilitatile noastre latente sunt in consecinta incomparabil mai mari decat cele pe care le valorificam in mod obisnuit.
Intr-o lume care se manifesta atat de diferentiat ca potential creator este dificil sa intelegem ca fiecare dintre noi ar putea fi un pictor, un muzician, un scriitor s.a.m.d. .Gratie acestei cai de acces spre potentialul nostru latent, hipnoza a inceput sa fie in prezent larg utilizata.
Hipnoza este considerata ca o stare particulara a psihismului uman. Cunoscuta din cea mai adanca antichitate si utilizata de un numar restrans de persoane, a trezit suspiciuni oamenilor de stiinta, cucerind cu greu un drum spre campul lor de preocupari. In timpul hipnozei, cenzura constienta a individului este modificata, de aceea mintea inconstienta aceepta sugestiile care ii sunt date.
Poate cea mai interesanta dintre posibilitatile hipnozei este fenomenul "regresiei de varsta". In viata unui om pot surveni socuri care sa-i modifice complet comportamentul , intoarcerea inapoi a timpului prin hipnoza intr-un moment anterior socului poate avea ca rezultat redresarea persoanei.
Hipnoza reprezinta o stare modificata a constiintei, stare in care se permite accesul la informatiile depozitate in subconstient si la exprimarea unor posibilitati latente. In timpul sedintei de hipnoza se pot da sugestii posthipnotice nu numai de intarire a unor aptitudini, ci si de diminuare sau stergere a unor obisnuinte (alcoolism, tabagism, alte obisnuinte negative), de unde si aplicatiile sale practice.
De asemenea se pot obtine pe aceasta cale a hipnozei nu numai modificari de conduite, intarire de aptitudini, stergere de obisnuinte sau de idei parazite din constiinta noastra, dar se pot obtine chiar modificari de ordin biologic structural.
Sursa: Inteligenta Materiei- Dumitru Constantin Dulcan

Imaginatia este limbajul subconstientului

Imaginatia este limbajul subconstientului
Imaginatia este limbajul subconstientului


Acesta este motivul pentru care hipnoza da rezultate. Subconstientul nu stie sa faca diferenta dintre realitate si fantezie si raspunde la impulsurile imaginatiei ca si cum ar fi ceva real. Imaginatia este sala de repetitii a mintii. Putem face orice ne dorim in imaginatie;si cu toate ca mintea constienta stie ca nu este ceva real, subconsientul reactioneaza ca si cum AR FI real. Nu este tocmai acesta motivul pentru care plangem la un film bun?

Mituri si idei intelese gresit

Mituri si idei despre hipnoza, intelese gresit
Mituri si idei despre hipnoza, intelese gresit

Doresc sa precizez ca toata hipnoza este esentialmente autohipnoza. Unul dintre adevaratii pionieri ai hipnozei moderne, dr. Milton Erickson, a facut aceasta afirmatie cu multi ani in urma. Ideea e ca hipnoza se bazeaza pe sugestibilitate; si trebuie sa fii dispus sa accepti sugestiile, altfel nu va exista asa-numita stare de transa. Asta nu inseamna ca hipnoterapeutul nu este capabil sa inlature orice bariera pe care ai avea-o; dar ramane valabila ideea ca tu esti cheia catre o sedinta hipnotica de succes. Totusi exista inca numeroase mituri si idei intelese gresit ce merita a fi explicate.

Mit: Eu nu pot fi hipnotizat
Exista oameni care cred ca nu pot fi hipnotizati, dar acest lucru este incorect. Oricine, sau aproape oricine, poate fi hipnotizat. Hipnoza necesita capacitate de concentrare; prin urmare, singurii oameni care nu sunt predispusi la hipnoza sunt cei aflati sub inteligenta medie si cei care au probleme de concentrare.

Mit: Imi voi pierde controlul
Unul dintre cele mai comune mituri consta in ideea ca o persoana va face sub hipnoza lucruri pe care altfel nu le-ar face. Oricine a vazut sau auzit de spectacolele de hipnoza pe scena iti va spune ca subiectii latrau si faceau alte lucruri pe care nu le-ar face in mod normal. Ideea este urmatoarea: poate ca ei nu se comporta asa in mod uzual, insa ar face-o daca s-ar putea ascunde in spatele unor scuze.
Sa va dau un exemplu; exista oameni care isi doresc cu adevarat sa fie amuzanti, animatori, sa se afle in centrul atentiei, dar le este teama de respingere. Si daca vor esua? Daca nu sunt amuzanti? Si daca le va fi teama odata ajunsi pe scena? Intelegeti ideea. Tipul de personalitate ofera subiectul perfect pentru hipnotizatorul de scena. Desi aceste persoane se ascund in spatele plasei de siguranta a hipnotizatorului care ii "determina" sa faca anumite lucruri, ei pot astfel sa "se produca" in moduri in care si-au dorit intotdeauna. Ganditiva astfel: daca persoana se ofera voluntar, oare nu este deja dispusa sa joace acel rol?
Hipnotizatorii de scena sunt extrem de priceputi sa-si aleaga subiectii dintre voluntari. Mai mult, ei sunt maestrii in detectarea acelor indicii subtile ce prezic nivelul de cooperare al voluntarului.
Adevarul este ca nu ai nevoie de hipnoza pentru a obtine acelasi comportament pe care il poti observa pe scena.
Totusi, intreaga idee ca o alta persoana are control asupra ta nu-si are locul intr-o sedinta de autohipnoza, deoarece tu esti atat hipnotizatorul, cat si subiectul.

Mit: Doar cei slabi de inger pot experimenta hipnoza

Unii cred ca hipnoza este ceva ce numai cei slabi de inger pot experimenta. De fapt, este exact invers.

Mit: Hipnoza inseamna doar somn profund
Multe persoane afirma dupa transa, cum ca nu a fost de fapt hipnoza. Aceasta dovedeste falsitatea mitului conform caruia hipnoza inseamna somn profund. Intr-adevar, veti descoperi ca, daca trebuie sa deschideti ochii dintr-un anumit motiv, veti face asta, iar mintea va fi mai clara decat daca ati fi fost in asa numita stare de "constiinta normala", ca sa nu mai vorbim de somnul profund. In aceasta stare sunteti mult mai pregatiti sa raspundeti in mod corespunzator cerintelor mediului.

Detineti intotdeauna controlul!

Desi am demontat acum cele mai comune mituri despre hipnoza, trebuie sa stiti chiar de la inceput ca detineti intotdeauna controlul. Puteti sa puneti capat unei sedinte de hipnoza, oricand alegeti. Indiferent ca e vorba de o sedinta sub indrumarea mea sau de o experienta condusa de altcineva.
Pur si simplu deschideti ochii si puteti face ca sedinta de hipnoza sa ia sfarsit.

Atentia este ca soarele

Atentia este ca soarele
Atentia este ca soarele

Atentia este una dintre cele mai neglijate motoare ale succesului. Atentia va conduce prin orice experienta. Felul in care va deplasati in lume si va construiti relatiile depinde exclusiv de centrul atentiei voastre. Toate experientele va sunt influentate, alimentate sau adaptate de atentia voastra - indiferent daca intelegeti sau nu acest aspect.
Ganditi-va la o relatie importanta - una de prietenie sau de afaceri - pe care ati cultivat-o ani de zile. Atentia este factorul care determina dezvoltarea relatiei si demonstreaza valoarea legaturii voastre. Acelasi principiu se aplica si in cazul relatiei cu propriul vostru corp.
Priviti atentia ca pe un soare intern. Elementul asupra caruia va indreptati atentia va deveni iluminat.
Atentia poate fi directionata si valorificata in avantajul nostru.
Lucrul asupra caruia ne indreptam atentia, prinde putere.

Ce nu este hipnoza

Ce nu este hipnoza
Ce nu este hipnoza

Hipnoza nu este un ritual.
Studiile clinice de data recenta au demonstrat faptul ca practicarea ritualizata a hipnozei nu sporeste eficacitatea terapiei, relativ putini pecienti fiind sensibili la aceste aspecte.
Hipnoza nu este un tratament in sine.
Procesarea terapeutica prin intermediul sugestiilor are consecinte benefice asupra subiectului.
Hipnoza nu se datoreaza unei forte supranaturale ale terapeutului.
Prejudecata conform careia hipnoza l-ar putea determina pe pacient sa reactioneze la orice fel de sugestii n-are nici o baza reala. Subiectul hipnotizat isi conserva integritatea morala si nu se supune niciunei sugestii care vine in contradictie cu propriul sistem de valori.
Hipnoza nu reprezinta o stare de hipersugestibilitate pasiva.
Pentru a se putea realiza, hipnoza presupune o relatie de comunicare din partea pacientului. Acesta reactioneaza simultan pe mai multe planuri si devine autonom odata cu insusirea tehnicii de autohipnoza.
Hipnoza nu reprezinta un har.
Hipnoza presupune utilizarea si dezvoltarea unor particularitati psiho-fiziologice obisnuite, care variaza de la individ la individ.
Hipnoza nu presupune o stare de depersonalizare.
Hipnoza nu este un panaceu.
Desi hipnoza are efecte terapeutice evidente, ea nu poate rezolva totdeauna toate problemele psihopatologice si doar sarlatanii o considera un panaceu.
Hipnoza nu are la baza fenomene de conformism sau complezenta.
Complezenta nu ar putea explica modul in care se produce anestezia prin hipnoza in cazul interventiilor chirurgicale.
Hipnoza nu reprezinta un ser al adevarului.
Amintirile uitate, descoperite cu ajutorul hipnozei, nu au valabilitate decat daca sunt validate prin intermediul unor criterii exterioare, deoarece subiectul hipnotizat poate furniza date ce tin de memorie sau imaginatie. Din acest motiv, utilizarea hipnozei in scopuri medico-legale nu este admisa.
Hipnoza nu este o psihoterapie de suprafata.
Prin intermediul hipnozei nu se abordeaza doar simptomele, asa cum afirma psihanalistii, ci se pun in actiune disponibilitatile latente ale fiintei umane.
Bellet(2002)

Bun venit in lumea hipnozei

Bun venit in lumea hipnozei
Bun venit in lumea hipnozei

Hipnoza este o experienta interesanta. Hipnoza reprezinta tratamentul primordial pentru minte si corp, insa in ciuda avantajelor ei, este foarte putin folosita. Cuvintele potrivite, rostite la momentul potrivit, va ajuta mintea sa controleze corpul. Hipnoza foloseste puterea cuvintelor pentru a face o schimbare. Puteti schimba un obicei, un comportament, o atitudine sau un simptom fizic.
De-a lungul experientei hipnotice, dumneavoastra detineti controlul. Dumneavoastra sunteti cel care ia deciziile.

Cum functioneaza transa si hipnoterapia

Cum functioneaza transa si hipnoterapia
Cum functioneaza transa si hipnoterapia

Termenul de transa se refera la o stare mintala de visare, deseori experimentata de oameni atunci cand mediteaza, asculta muzica, participa la un seminar lung, merg pe autostrada noaptea si trec printr-o inducere hipnotica, sau cand asteapta rabdatori in sala de asteptare a unui terapeut. Singura diferenta dintre aceste tipuri de transa este modalitatea de inducere. Fie ca este indusa de un hipnoterapeut sau de o autostrada lunga, transa e transa.
Transa este o stare de constientizare pasiva indreptata spre interior. Aceasta stare este asociata cu o implicare puternica in evenimentele imaginate, o schimbare catre o modalitate de intelegere a cuvintelor si frazelor scoase din context si o interpretare a restrictiilor impuse de obicei asupra abilitatilor si raspunsurilor inconstiente.
Procesul de hipnoterapie este realizat astfel incat sa profite la maxim de aceste caracteristici ale transei.
Clientii in transa sunt capabili sa fie mai atenti la propriile surse inconstiente de informare . De asemenea , pot accepta cu mai multa usurinta afirmatii indirecte sau chiar directe din partea terapeutului fara a le neglija sau chiar respinge.
In starea de transa, clientii isi pot imagina evenimentele cu o asemenea claritate si implicare relaxata incat trec prin schimbari de performante, atitudini si idei ca intr-o situatie reala.

Imaginatia invinge vointa

Imaginatia invinge vointa
Imaginatia invinge vointa

Atunci cand intre imaginatie si vointa apare un conflict,imaginatia invinge intotdeauna. Asadar, principala facultate a omului este imaginatia, si nu vointa. Este extrem de important sa invatam sa ne controlam imaginatia, intrucat:"Este bogat numai cine se crede bogat; cel care se crede sarac este intr-adevar sarac".
Promovare

 • Colegiul Psihologilor din Romania
www.copsi.ro
Bun simt si echilibru in profesia de psiholog.


Convertor valutar

Cabinet de psihoterapie si hipnoza clinica Psiholog Psihoterapeut Teodora Meghesan, consiliere, terapie, tratamente, tehnici, fobie, depresie, anxietate, psihoterapie psihologica Oradea Alimente pentru trup si minte, Atitudinea este totul, Autosugestia, Cabinet de consiliere psihologica Oradea, Cabinet de psihoterapie Oradea, Cabinet Hipnoza Oradea, Cabinet Psihorelax Oradea, Caractere si comportamente, Cauzele subtile ale imbolnavirilor, Ce este psihoterapia, Cere ajutor, Cine poate beneficia de psihoterapie, Complexul de inferioritate, Complexul de superioritate, Consiliere pentru adolescenti, Consiliere pentru adulti, Consiliere pentru angajati, Consiliere pentru pensionari, Consiliere si orientare in cariera, Consilierea de cuplu, Consilierea durerii doliului, Consilierea persoanelor varstnice, Cum decurge prima sedinta de psihoterapie, Cum te poate ajuta psihologul, Dependentele copiilor si tinerilor, Depresia, Despre frica, panica si ingrijorari, Dezvoltare personala, Frica de moarte, Gestionarea emotiilor, Hipnoterapia, Hipnoterapia si anxietatea, Hipnoterapia si depresia, Hipnoza, Hipnoza Ericksoniana, Hipnoza in terapia ostilitatii si a maniei, Hipnoza in tulburările conduitei alimentare, Hipnoza in tulburările psihosomatice, Hipnoza medicala, Hipnoza medicala, Inductia hipnotica, Managementul anxietatii, Managementul depresiei, Managementul furiei, Metafore terapeutice, Nevoia de mangaieri, Nevroza, Oferta si pret, Practici pentru a deveni fericiti, Preia controlul asupra vietii tale, Psihanaliza si spiritualitate, Psihocardiologie, Psihosomatica, Psihoterapia adolescentului, Psihoterapia familiei, Psihoterapia familiei,Psihoterapia femeilor insarcinate, Psihoterapia traumei, Psihoterapie de cuplu, Psihoterapie de cuplu, Psihoterapie individuala, Psihoterapie individuală, Psihoterapie la domiciliu, Psihoterapie online, avantaje si dezavantaje, Psihoterapie Ortodoxa, Respectul de sine, Sanatate si frumusete, Sanatatea creierului, Schimbarea gandirii, Serviciile cabinetului de psihoterapie, Starile sufletesti, Tehnici de relaxare, Terapia dependentei, Terapia subconstientului, Terapia suferintei, Terapie prin credinta, Tulburari afective, Tulburari hipocondriace, Tulburarile alimentare, Tulburarile anxioase, Tulburarile de personalitate, Tulburarile de somn, Virtutile terapeutice ale culorilor , dezvoltare, personala, adulti, consilierea, persoanelor, oncologice, consilier, autocunoastere, consiliere, vocationala, consiliere, informare, parinti, persoanelor cu cancer, psihoterapia, criza varstei de mijloc, cauzele subtile ale bolilor,durere sufleteasca ................................................................................................................................................................................................................................................................. Realizare pagini web, imagine, publicitate si promovare online www.groupromo.ro