Atentia este ca soarele

Atentia este ca soarele
Atentia este ca soarele

Atentia este una dintre cele mai neglijate motoare ale succesului. Atentia va conduce prin orice experienta. Felul in care va deplasati in lume si va construiti relatiile depinde exclusiv de centrul atentiei voastre. Toate experientele va sunt influentate, alimentate sau adaptate de atentia voastra - indiferent daca intelegeti sau nu acest aspect.
Ganditi-va la o relatie importanta - una de prietenie sau de afaceri - pe care ati cultivat-o ani de zile. Atentia este factorul care determina dezvoltarea relatiei si demonstreaza valoarea legaturii voastre. Acelasi principiu se aplica si in cazul relatiei cu propriul vostru corp.
Priviti atentia ca pe un soare intern. Elementul asupra caruia va indreptati atentia va deveni iluminat.
Atentia poate fi directionata si valorificata in avantajul nostru.
Lucrul asupra caruia ne indreptam atentia, prinde putere.

Ce nu este hipnoza

Ce nu este hipnoza
Ce nu este hipnoza

Hipnoza nu este un ritual.
Studiile clinice de data recenta au demonstrat faptul ca practicarea ritualizata a hipnozei nu sporeste eficacitatea terapiei, relativ putini pecienti fiind sensibili la aceste aspecte.
Hipnoza nu este un tratament in sine.
Procesarea terapeutica prin intermediul sugestiilor are consecinte benefice asupra subiectului.
Hipnoza nu se datoreaza unei forte supranaturale ale terapeutului.
Prejudecata conform careia hipnoza l-ar putea determina pe pacient sa reactioneze la orice fel de sugestii n-are nici o baza reala. Subiectul hipnotizat isi conserva integritatea morala si nu se supune niciunei sugestii care vine in contradictie cu propriul sistem de valori.
Hipnoza nu reprezinta o stare de hipersugestibilitate pasiva.
Pentru a se putea realiza, hipnoza presupune o relatie de comunicare din partea pacientului. Acesta reactioneaza simultan pe mai multe planuri si devine autonom odata cu insusirea tehnicii de autohipnoza.
Hipnoza nu reprezinta un har.
Hipnoza presupune utilizarea si dezvoltarea unor particularitati psiho-fiziologice obisnuite, care variaza de la individ la individ.
Hipnoza nu presupune o stare de depersonalizare.
Hipnoza nu este un panaceu.
Desi hipnoza are efecte terapeutice evidente, ea nu poate rezolva totdeauna toate problemele psihopatologice si doar sarlatanii o considera un panaceu.
Hipnoza nu are la baza fenomene de conformism sau complezenta.
Complezenta nu ar putea explica modul in care se produce anestezia prin hipnoza in cazul interventiilor chirurgicale.
Hipnoza nu reprezinta un ser al adevarului.
Amintirile uitate, descoperite cu ajutorul hipnozei, nu au valabilitate decat daca sunt validate prin intermediul unor criterii exterioare, deoarece subiectul hipnotizat poate furniza date ce tin de memorie sau imaginatie. Din acest motiv, utilizarea hipnozei in scopuri medico-legale nu este admisa.
Hipnoza nu este o psihoterapie de suprafata.
Prin intermediul hipnozei nu se abordeaza doar simptomele, asa cum afirma psihanalistii, ci se pun in actiune disponibilitatile latente ale fiintei umane.
Bellet(2002)

Bun venit in lumea hipnozei

Bun venit in lumea hipnozei
Bun venit in lumea hipnozei

Hipnoza este o experienta interesanta. Hipnoza reprezinta tratamentul primordial pentru minte si corp, insa in ciuda avantajelor ei, este foarte putin folosita. Cuvintele potrivite, rostite la momentul potrivit, va ajuta mintea sa controleze corpul. Hipnoza foloseste puterea cuvintelor pentru a face o schimbare. Puteti schimba un obicei, un comportament, o atitudine sau un simptom fizic.
De-a lungul experientei hipnotice, dumneavoastra detineti controlul. Dumneavoastra sunteti cel care ia deciziile.

Cum functioneaza transa si hipnoterapia

Cum functioneaza transa si hipnoterapia
Cum functioneaza transa si hipnoterapia

Termenul de transa se refera la o stare mintala de visare, deseori experimentata de oameni atunci cand mediteaza, asculta muzica, participa la un seminar lung, merg pe autostrada noaptea si trec printr-o inducere hipnotica, sau cand asteapta rabdatori in sala de asteptare a unui terapeut. Singura diferenta dintre aceste tipuri de transa este modalitatea de inducere. Fie ca este indusa de un hipnoterapeut sau de o autostrada lunga, transa e transa.
Transa este o stare de constientizare pasiva indreptata spre interior. Aceasta stare este asociata cu o implicare puternica in evenimentele imaginate, o schimbare catre o modalitate de intelegere a cuvintelor si frazelor scoase din context si o interpretare a restrictiilor impuse de obicei asupra abilitatilor si raspunsurilor inconstiente.
Procesul de hipnoterapie este realizat astfel incat sa profite la maxim de aceste caracteristici ale transei.
Clientii in transa sunt capabili sa fie mai atenti la propriile surse inconstiente de informare . De asemenea , pot accepta cu mai multa usurinta afirmatii indirecte sau chiar directe din partea terapeutului fara a le neglija sau chiar respinge.
In starea de transa, clientii isi pot imagina evenimentele cu o asemenea claritate si implicare relaxata incat trec prin schimbari de performante, atitudini si idei ca intr-o situatie reala.

Imaginatia invinge vointa

Imaginatia invinge vointa
Imaginatia invinge vointa

Atunci cand intre imaginatie si vointa apare un conflict,imaginatia invinge intotdeauna. Asadar, principala facultate a omului este imaginatia, si nu vointa. Este extrem de important sa invatam sa ne controlam imaginatia, intrucat:"Este bogat numai cine se crede bogat; cel care se crede sarac este intr-adevar sarac".




Promovare

 • Colegiul Psihologilor din Romania
www.copsi.ro
Bun simt si echilibru in profesia de psiholog.


Convertor valutar

Cabinet de psihoterapie si hipnoza clinica Psiholog Psihoterapeut Teodora Meghesan, consiliere, terapie, tratamente, tehnici, fobie, depresie, anxietate, psihoterapie psihologica Oradea Alimente pentru trup si minte, Atitudinea este totul, Autosugestia, Cabinet de consiliere psihologica Oradea, Cabinet de psihoterapie Oradea, Cabinet Hipnoza Oradea, Cabinet Psihorelax Oradea, Caractere si comportamente, Cauzele subtile ale imbolnavirilor, Ce este psihoterapia, Cere ajutor, Cine poate beneficia de psihoterapie, Complexul de inferioritate, Complexul de superioritate, Consiliere pentru adolescenti, Consiliere pentru adulti, Consiliere pentru angajati, Consiliere pentru pensionari, Consiliere si orientare in cariera, Consilierea de cuplu, Consilierea durerii doliului, Consilierea persoanelor varstnice, Cum decurge prima sedinta de psihoterapie, Cum te poate ajuta psihologul, Dependentele copiilor si tinerilor, Depresia, Despre frica, panica si ingrijorari, Dezvoltare personala, Frica de moarte, Gestionarea emotiilor, Hipnoterapia, Hipnoterapia si anxietatea, Hipnoterapia si depresia, Hipnoza, Hipnoza Ericksoniana, Hipnoza in terapia ostilitatii si a maniei, Hipnoza in tulburările conduitei alimentare, Hipnoza in tulburările psihosomatice, Hipnoza medicala, Hipnoza medicala, Inductia hipnotica, Managementul anxietatii, Managementul depresiei, Managementul furiei, Metafore terapeutice, Nevoia de mangaieri, Nevroza, Oferta si pret, Practici pentru a deveni fericiti, Preia controlul asupra vietii tale, Psihanaliza si spiritualitate, Psihocardiologie, Psihosomatica, Psihoterapia adolescentului, Psihoterapia familiei, Psihoterapia familiei,Psihoterapia femeilor insarcinate, Psihoterapia traumei, Psihoterapie de cuplu, Psihoterapie de cuplu, Psihoterapie individuala, Psihoterapie individuală, Psihoterapie la domiciliu, Psihoterapie online, avantaje si dezavantaje, Psihoterapie Ortodoxa, Respectul de sine, Sanatate si frumusete, Sanatatea creierului, Schimbarea gandirii, Serviciile cabinetului de psihoterapie, Starile sufletesti, Tehnici de relaxare, Terapia dependentei, Terapia subconstientului, Terapia suferintei, Terapie prin credinta, Tulburari afective, Tulburari hipocondriace, Tulburarile alimentare, Tulburarile anxioase, Tulburarile de personalitate, Tulburarile de somn, Virtutile terapeutice ale culorilor , dezvoltare, personala, adulti, consilierea, persoanelor, oncologice, consilier, autocunoastere, consiliere, vocationala, consiliere, informare, parinti, persoanelor cu cancer, psihoterapia, criza varstei de mijloc, cauzele subtile ale bolilor,durere sufleteasca ................................................................................................................................................................................................................................................................. Realizare pagini web, imagine, publicitate si promovare online www.groupromo.ro