Mitul controlului prin hipnoza

Mitul controlului prin hipnoza
Mitul controlului prin hipnoza

Dezinformarea din paradigma gresita este ca in hipnoza altcineva iti "controleaza" mintea. Nimic mai neadevarat! De fapt, lucrurile stau exact invers. Tocmai din acest motiv, multi dintre cei care experimenteaza pentru prima data starea de transa spun ca nu ar fi fost hipnoza:" Dar eu imi amintesc tot ce am gandit si am simtit! Am simtit ca sunt foarte concentrat si ca detin controlul asupra experientei mele".
Cand folosim hipnoza intr-un mod sanatos si benefic, avem mai mult control asupra propriei persoane, nu mai putin.

Prin hipnoza nu putem sa-i determinam pe oameni sa faca ceva care sa le incalce morala sau valorile

Prin hipnoza nu putem sa-i determinam pe oameni sa faca ceva care sa le incalce morala sau valorile
Prin hipnoza nu putem sa-i determinam pe oameni sa faca ceva care sa le incalce morala sau valorile

"Hipnoza de scena" este un spectacol, nimic mai mult. In plus, exista tot felul de trucuri care faciliteaza aceasta iluzie mentala si vizuala ce creeaza perceptii gresite. Pur si simplu, nu asa functioneaza hipnoza! Hipnoza nu functioneaza intr-un mod care sa supuna constiinta umana. Milton Erickson afirma candva ca daca am putea sa-i controlam pe oameni prin hipnoza, am avea mult mai putini bolnavi si nevrotici!
Nu putem sa-i determinam pe oameni sa faca lucruri impotriva vointei lor - nici macar sa se insanatoseasca! Hipnoza doar ne ajuta sa ne focalizam asupra unui lucru important, excluzandu-le pe cele neimportante.

Starea hipnotica

Starea hipnotica
Starea hipnotica

Hipnoza ne deschide catre invataturi noi si formulari noi.
Starea hipnotica functioneaza eficient pentru a ne permite sa gestionam constiinta, intrucat ne ajuta sa accesam stari mai receptive si mai sugestive.
Accesand o stare confortabila si relaxata si transportandu-ne intr-o stare in care suntem mai receptivi la idei si sugestii, hipnoza ne deschide catre invataturi noi si formulari noi.Ne simtim mai receptivi si deschisi catre idei pe care vrem sa le implementam in proiectele noastre. Hipnoza ne permite sa ne depasim mecanismele de aparare, barierele si limitarile.

Indoiala, indoiala..

Indoiala, indoiala..
Indoiala, indoiala..

Caracteristic naturii umane este scepticismul in ceea ce priveste orice situatie care pare ciudata.Este firesc sa fiti ezitant atunci cand calcati pe un teritoriu nefamiliar.Pe masura ce cititi mai multe despre sedintele de hipnoza veti capata o parere mai buna despre aceasta procedura.

Cuvintele potrivite..

Cuvintele potrivite.
Cuvintele potrivite..

Cuvintele potrivite, rostite la momentul potrivit, va ajuta mintea sa controleze corpul. Hipnoza foloseste puterea cuvintelor pentru a face o schimbare. Puteti schimba un obicei, un comportament, o atitudine sau un simptom fizic. De-a lungul experientei hipnotice, dumneavoastra detineti controlul; dumneavoastra sunteti cel care ia deciziile.
Hipnoza reprezinta o tehnica nemaipomenita, insa, in ciuda avantajelor ei, este teribil de putin folosita. Hipnoza nu e ceea ce vedeti la televizor sau in filme.
V-ati inrosit vreodata, atunci cand cineva a spus un lucru de care v-ati simtit jenat? Ati inceput vreodata sa tremurati, atunci cand ati aflati niste vesti ingrozitoare? Ce se intampla in organismul dumneavoastra, atunci cand va ganditi la o persoana de care va simtiti atras? Da, corpul dumneavoastra sufera schimbari-se inroseste, tremura, transpira-fara permisiunea dumneavoastra, fara ca dumneavoastra sa doriti sa reactionati. Corpul dumneavoastra reactioneaza atat la cuvinte, cat si la ganduri.
Prin hipnoza, veti fi in stare sa va atingeti scopurile, este sigura, este usor de folosit si functioneaza

Hipnoza nu este psihoterapie

Hipnoza nu este psihoterapie.
Hipnoza nu este psihoterapie

Hipnoza este o tehnica-nu o terapie. Hipnoterapia este o psihoterapie care foloseste hipnoza ca parte a tratamentului.Prin hipnoza, patrundeti in starea meditativa si apoi incepeti procesul prin care schimbati ceva in dumneavoastra, fie un gand, fie o idee, fie un comportament.Hipnoza clinica va ajuta sa va reglati comportamentul, sa va schimbati gandurile si sa va folositi mintea pentru a va controla corpul.Hipnoza clinica este un instrument terapeutic foarte des utilizat.
Promovare

 • Colegiul Psihologilor din Romania
www.copsi.ro
Bun simt si echilibru in profesia de psiholog.


Convertor valutar

Cabinet de psihoterapie si hipnoza clinica Psiholog Psihoterapeut Teodora Meghesan, consiliere, terapie, tratamente, tehnici, fobie, depresie, anxietate, psihoterapie psihologica Oradea Alimente pentru trup si minte, Atitudinea este totul, Autosugestia, Cabinet de consiliere psihologica Oradea, Cabinet de psihoterapie Oradea, Cabinet Hipnoza Oradea, Cabinet Psihorelax Oradea, Caractere si comportamente, Cauzele subtile ale imbolnavirilor, Ce este psihoterapia, Cere ajutor, Cine poate beneficia de psihoterapie, Complexul de inferioritate, Complexul de superioritate, Consiliere pentru adolescenti, Consiliere pentru adulti, Consiliere pentru angajati, Consiliere pentru pensionari, Consiliere si orientare in cariera, Consilierea de cuplu, Consilierea durerii doliului, Consilierea persoanelor varstnice, Cum decurge prima sedinta de psihoterapie, Cum te poate ajuta psihologul, Dependentele copiilor si tinerilor, Depresia, Despre frica, panica si ingrijorari, Dezvoltare personala, Frica de moarte, Gestionarea emotiilor, Hipnoterapia, Hipnoterapia si anxietatea, Hipnoterapia si depresia, Hipnoza, Hipnoza Ericksoniana, Hipnoza in terapia ostilitatii si a maniei, Hipnoza in tulburările conduitei alimentare, Hipnoza in tulburările psihosomatice, Hipnoza medicala, Hipnoza medicala, Inductia hipnotica, Managementul anxietatii, Managementul depresiei, Managementul furiei, Metafore terapeutice, Nevoia de mangaieri, Nevroza, Oferta si pret, Practici pentru a deveni fericiti, Preia controlul asupra vietii tale, Psihanaliza si spiritualitate, Psihocardiologie, Psihosomatica, Psihoterapia adolescentului, Psihoterapia familiei, Psihoterapia familiei,Psihoterapia femeilor insarcinate, Psihoterapia traumei, Psihoterapie de cuplu, Psihoterapie de cuplu, Psihoterapie individuala, Psihoterapie individuală, Psihoterapie la domiciliu, Psihoterapie online, avantaje si dezavantaje, Psihoterapie Ortodoxa, Respectul de sine, Sanatate si frumusete, Sanatatea creierului, Schimbarea gandirii, Serviciile cabinetului de psihoterapie, Starile sufletesti, Tehnici de relaxare, Terapia dependentei, Terapia subconstientului, Terapia suferintei, Terapie prin credinta, Tulburari afective, Tulburari hipocondriace, Tulburarile alimentare, Tulburarile anxioase, Tulburarile de personalitate, Tulburarile de somn, Virtutile terapeutice ale culorilor , dezvoltare, personala, adulti, consilierea, persoanelor, oncologice, consilier, autocunoastere, consiliere, vocationala, consiliere, informare, parinti, persoanelor cu cancer, psihoterapia, criza varstei de mijloc, cauzele subtile ale bolilor,durere sufleteasca ................................................................................................................................................................................................................................................................. Realizare pagini web, imagine, publicitate si promovare online www.groupromo.ro